Æblecrumble er for mig dronningen af crumbler, men du kan jo bruge SÅ mange bær og frugter i kombination eller hver for sig. Det er en lækker, nem og hurtigt dessert eller eftermiddagskage. Jeg elsker flødeskum til, men du kan også bruge creme fraiche eller is. God bagelyst.
Tid i alt 1 time og 20 min
Holdbarhed 2 dage
Antal 1 stk.
Ingredienser
Til et tærtefad
4-5 æbler alt efter størrelsen
1 håndfuld hakkede mandler
160 g stuetempereret smør
70 g sukker
200 g finvalsede havregryn
Fremgangsmåde
Varm din ovn op til 220 grader
Skræl æblerne og skær dem i små tern. Fordel dem ud i det smurte tærtefad. Sæt dem ind i ovnen og forbag dem i 10 minutter.
Bland havregryn, sukker og smør i en skål til det bliver en fast klump dej.
Tag æblerne ud af ovnen og fordel dejen ved at du smuldrer den ud over æblerne i små stykker. Drys mandlerne ud over dejen.
Bag crumblen midt i ovnen ved 220 grader i ca 15-17 minutter.
Tag crumblen ud og lad den køle lidt, inden du serverer den.