Banankage

Dejlig blød og smagfuld banankage. God bagelyst.

Tid i alt 1 time

Holdbarhed 4-5 dage i køleskab

Antal 1 stk.

Ingredienser

3 æg

170 g sukker

1 tsk salt

100 g smeltet smør

130 g fintsigtet rugmel fra Skærtoft Mølle

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

3 overmodne moste eller blendede bananer

200 gr mørk chokolade

1 spsk smør

Fremgangsmåde

Smelt smørret langsomt i en gryde ved lav varme.

Pisk æg, sukker og salt sammen til en æggesnaps. Rør langsomt det smeltede smør i æggesnapsen.

Drys bagepulver og natron i dejen og rør godt rundt. Tilsæt de mosede eller blendede bananer og rør videre. Tilsæt rugmelet lidt efter lidt. Pisk til dejen har en ensartet konsistens.

Smør en tærteform med smør og hæld dejen i formen. Mængden af dej giver en høj kage, så du kan også fordele den i et stort og lille tærtefad, hvis du ønsker en lavere kage.

Bag kagen i 30 minutter ved 175 grader i ovnen.

Tag kagen ud og lade den køle af.

Smelt en skefuld smør i en gryde og tilsæt chokoladen. Mængden af chokolade giver et tykt lag glasur. Foretrækker du et tyndere lag, kan du nøjes med 100 g chokolade. Smelt langsomt chokoladen og fordel den ud over kage med en spatel.

Velbekomme