De lækreste bananmuffins
Er der to ingredienser, der klæder hinanden bedre end banan og chokolade? Nej vel? Disse bananmuffins er en af mine absolutte favoritter. De smager kraftigt af banan, hvis du bruger de overmodne bananer, som ingen alligevel gider spise mere. Smid dem ikke ud, – de er guld værd smagsmæssigt!
Tid i alt 1 time
Holdbarhed 1 lille uge i køleskab
Antal stk.
Ingredienser
125 g stuetempereret smør
275 g rørsukker
2 æg
½ tsk. groft salt
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. mælk eller havremælk
3 store eller 4 små skrællede, overmodne, mosede bananer
2 tsk. bagepulver
175 g fintsigtet rugmel (Jeg anbefaler den fra Skærtoft Mølle)
200 g kogechokolade til toppen.
Fremgangsmåde
Sådan gør du:
Pisk med en elpisker smør, sukker, salt og æg sammen til det får en jævn konsistens. Drys vaniljesukker og bagepulver i og rør med rundt. Tilsæt mælk og bananer og bland god rundt. Bland melet i lidt efter lidt og rør godt rundt.
Hæld dejen i muffinsforme. Fyld kun formen halvt op med dej. Du skal bruge små muffinsforme, -jeg bruger dem fra Minirisk, der hedder ”cup cake forme”.
Bag dine muffins i midten af ovnen ved 200 grader i ca 20. minutter.
Smelt chokolade forsigtigt i en gryde ved lav varme. Når dine muffins er afkølede, så dæk dem med flydende chokolade. Det smager fantastisk og holder på fugtigheden.
Velbekomme!