Broccolitærte

En sund, nem og lækker broccolitærte. Du kan erstatte fyldet med alle mulige andre ting, – porrer, tomater, løg osv. God bagelyst.

Tid i alt 1 time og 20 min

Holdbarhed 2 dage

Antal 15 stk.

Ingredienser

165 g fintsigtet rugmel fra Skærtoft Mølle

100 g koldt smør

3 spsk vand

1 god tsk salt

En broccoli skåret i små stykker

Evt skiveskåret hamburgerryg

8 æg

Creme fraiche

1,5 tsk salt

Peber

Revet ost

Fremgangsmåde

Hæld de tre spsk vand op i en lille skål. Tilsæt saltet og rør lidt rundt.

Smuldr smørret ud i melet, så det får en ensartet konsistens. Saml dejen med det saltede vand til en ensartet kugle og sæt den til side, – gerne i køleskabet i en halv time. 

Pisk 8 æg sammen med 4 spsk creme fraiche. Tilsæt peber og salt og pisk godt rundt.

Smør en almindelig tærteform med smør, eller olie.

Tryk dejen ud i formen med fingrene. Beklæd hele formen, også kanterne med dejen. Hvis du bedst kan lide et tyndt lag dej, så tag evt lidt dej fra. Du sikrer dig, at dejen har en ensartet tykkelse ved at rulle et glas rundt i formen så den bliver helt glat. Prik huller i bunden med gaffel og forbag tærtedejen ved 175 grader varmluft i 10 minutter.

Tag tærten ud og læg nogle evt nogle skiver hamburgerryg i bund af tærten. Du kan også bage spise den vegetarisk:-)

Hæld din æggeblanding overbroccolien og drys så megen ost over, som du kan lide.

Bag tærten i ovnen ved 175 grader varmluft i ca 30 minutter. Æggemassen skal hæve op og osten skal have farve.

Velbekomme!