Chokoladecookies

Lækre saftige cookies rig på kakao- og chokoladesmag. Kan også bruges i en dessert med vanilieis eller flødeskum. God bagelyst.

Tid i alt 1 time og 20 min

Holdbarhed 6 dage eller mere

Antal 15 stk.

Ingredienser

100 g smør, stuetemperatur
150 g rørsukker
50 brun  farin
30 g kakao
150 g fintsigtet rugmel fra Skærtoft Mølle
125 g groft hakket chokolade
1 æg
1 tsk. vaniliepulver
1/2 tsk. groft salt
1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde

Pisk æg, smør, sukker og salt sammen. Pisk til massen har en jævn konsistens.

Kom først vaniliepulver i, så bagepulver, så kakaoen, så rugmelet lidt efter lidt (jeg anbefaler det fint sigtede rugmel fra Skærtoft Mølle) og til sidst den hakkede chokolade.

Form din dej til kugler, som du trykker lidt, så de flader ud på bagepapiret. Sæt ikke kuglerne for tæt på bagepladen, så flyder de sammen. For at få en ca. cookie størrelse, skal du bruge en god spiseskefuld dej.

Bag dine cookies midt i ovnen ved 170 grader i ca. 12-14 minutter. Er dine cookies mindre, skal de også have mindre tid. Kig til dem jævnligt, de skal krakelere i overfladen, før de er færdige..

Lad dem stå et par minutter på pladen for at samle sig, derefter kan du tage en flad spatel og forsigtigt lægge dem på en bagerist.

Hvis ikke dine cookies bliver spist med det samme, så holder de sig bedst i køleskabet, og de kan også fryses.

Velbekomme