Cookies med hasselnødder

Cookies med hasselnødder er altid et hit. Chokoladen i dem udgør et godt match til nødderne. De er nemme og hurtige at lave. God bagelyst.

Tid i alt 1 time og 20 min

Holdbarhed 2 dage

Antal 15 stk.

Ingredienser

150 g blødt smør

100 g rørsukker

100 g brun farin

1 æg

1 tsk salt

1 tsk vaniliesukker

1 tsk bagepulver

160 g fintsigtet rugmel fra Skærtoft Mølle

130 g hakkede hasselnødder

150 g groft hakket chokolade

 

 

Fremgangsmåde

Pisk æg, smør, sukker og salt sammen. Pisk til massen har en jævn konsistens.

Kom først vaniliepulver i, så bagepulver, så rugmelet lidt efter lidt (jeg anbefaler det fint sigtede rugmel fra Skærtoft Mølle), hakkede hasselnødder, og til sidst den hakkede chokolade.

Form din dej til kugler, som du trykker lidt, så de flader ud på bagepapiret. Sæt ikke kuglerne for tæt på bagepladen, så flyder de sammen. For at få en ca. cookie størrelse, skal du bruge en god spiseskefuld dej med top på.

Bag dine cookies midt i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 11-13 minutter. Er dine cookies mindre, skal de også have mindre tid. Kig til dem jævnligt, de skal kun blive lysebrune i kanten.

Lad dem stå et par minutter på pladen for at samle sig, derefter kan du tage en flad spatel og forsigtigt lægge dem på en bagerist.

Hvis ikke dine cookies bliver spist med det samme, så holder de sig bedst i køleskabet, og de kan også fryses.

Velbekomme!