En skøn mangosalat med sødme og styrke fra en af de dygtigste kokke jeg kender, der passer supergodt til alle mulige asiatiske retter.
Tid i alt 20 minutter
Holdbarhed 2 dage
Antal
Ingredienser
2 modne, men faste mangoer
1 stærk chili
1 lille løg
En håndfuld hakkede peanuts
Fremgangsmåde
Skræl mangoen og skær den i bittesmå tern. Skræl løget og skær det i ultratynde skiver, evt på et mandolinjern. Skærchilien og og rens den for kerner. Hak halvdelen af den i små stykker. (Gnid dig ikke i øjet!). Hak en håndfuld saltede peanuts.
Spred mangoternene ud på et fad. Drys løgringene let ud over. Drys de små chilistykker ud over mangostykkerne sammen med de hakkede peanuts.
Bland en dressing af 1 del vand, 1/3 æblecidereddike, 1/3 fishsauce. Smag den til med sukker.