Mangosalat

En skøn mangosalat med sødme og styrke fra en af de dygtigste kokke jeg kender, der passer supergodt til alle mulige asiatiske retter. 

Tid i alt 20 minutter

Holdbarhed 2 dage

Antal

Ingredienser

2 modne, men faste mangoer

1 stærk chili

1 lille løg

En håndfuld hakkede peanuts

Fremgangsmåde

Skræl mangoen og skær den i bittesmå tern. Skræl løget og skær det i ultratynde skiver, evt på et mandolinjern. Skærchilien og og rens den for kerner. Hak halvdelen af den i små stykker. (Gnid dig ikke i øjet!). Hak en håndfuld saltede peanuts.

Spred mangoternene ud på et fad. Drys løgringene let ud over. Drys de små chilistykker ud over mangostykkerne sammen med de hakkede peanuts.

Bland en dressing af 1 del vand, 1/3 æblecidereddike, 1/3 fishsauce. Smag den til med sukker.

Velbekomme!