Gulerodsboller

Lækre saftige gulerodsboller. God bagelyst.

Tid i alt 2 time og 45 min

Holdbarhed 4-6 dage

Antal ca 12

Ingredienser

2,5 dl lunkent vand (afmåles meget præcist)

10 g salt

45 g gær

1 spsk rørsukker

100 g meget fint revet eller fint blendet gulerod

1 spsk olivenolie

365 fintsigtet rugmel fra Skærtoft Mølle

Fremgangsmåde

Hæld det lunkne eller lune vand op i en røreskål og tilsæt gær, salt og sukker.

Hak, riv eller blend gulerødderne meget fint.

Tilsæt olien.

Tilsæt rugmelet lidt efter lidt og rør grundigt rundt.

Lad dejen hæve i 1 time og 45 minutter.

Gør dine hænder fugtige og form ca 10-12 boller som du sætter på bagepapir på bagepladen.

Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl dem med kaffe eller æg, hvis du ønsker, de skal få en fin brun farve.

Bag dine boller i ca 15-17 minutter ved 225 grader. De skal få en lille smule farve.

Tag dem ud og lad dem afkøle på en rist.

Velbekomme!