Gulerodsboller Lækre saftige gulerodsboller. God bagelyst. Tid i alt 2 time og 45 min Holdbarhed 4-6 dage Antal ca 12 Ingredienser 2,5 dl lunkent vand (afmåles meget præcist)10 g salt45 g gær1 spsk rørsukker100 g meget fint revet eller fint blendet gulerod1 spsk olivenolie365 fintsigtet rugmel fra Skærtoft Mølle Fremgangsmåde Hæld det lunkne eller lune vand op i en røreskål og tilsæt gær, salt og sukker.Hak, riv eller blend gulerødderne meget fint.Tilsæt olien.Tilsæt rugmelet lidt efter lidt og rør grundigt rundt.Lad dejen hæve i 1 time og 45 minutter.Gør dine hænder fugtige og form ca 10-12 boller som du sætter på bagepapir på bagepladen.Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl dem med kaffe eller æg, hvis du ønsker, de skal få en fin brun farve.Bag dine boller i ca 15-17 minutter ved 225 grader. De skal få en lille smule farve.Tag dem ud og lad dem afkøle på en rist.Velbekomme!