Krydret gulerodskage

Denne gulerodskage er bare sådan en, som man lige skal have et stykke mere af. Of den holder i virkelig lang tid tildækket i køleskabet. Lav den i god tid, så flødeostcremen kan nå at størkne inden du serverer den. God bagelyst.

Tid i alt 1 time og 20 min

Holdbarhed 1 lille uge i køleskab

Antal 2 stk

Ingredienser

3 stk. æg

3.5 dl sukker

1.5 dl hakkede mandler

1.5 tsk. natron

1.5 tsk. bagepulver

1 tsk. salt

1.5 spsk. stødt kardemomme

4 dl rugmel (fintsigtet fra Skærtoft Mølle)

4 dl fintrevne gulerødder

2.5 dl neutral olie

1 spsk. smør til formen

2 dl flormelis

200 g flødeost

3 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pisk æg og sukker hvidt. Tilsæt salt og pisk igen. Tilsæt bagepulver og natron og pisk godt. Hæld de hakkede mandler i dejen sammen med kardemomme og rugmel. Rør det hele godt sammen, så det får en jævn konsistens.

Bland først gulerødderne og så olien i. Hæld dejen i to tærtefade smurt med smør.

Bag kagerne i ovnen i 30-40 minutter, til de slipper i kanten af tærteformerne. Kontroller, at kagen er færdig ved at stikke i den med en kniv. Lad kagen køle af inden du lægger flødeostglasuren på. pynt med blomster eller gulerodsstrimler.

Velbekomme!