Krydret gulerodskage
Denne gulerodskage er bare sådan en, som man lige skal have et stykke mere af. Of den holder i virkelig lang tid tildækket i køleskabet. Lav den i god tid, så flødeostcremen kan nå at størkne inden du serverer den. God bagelyst.
Tid i alt 1 time og 20 min
Holdbarhed 1 lille uge i køleskab
Antal 2 stk
Ingredienser
3 stk. æg
3.5 dl sukker
1.5 dl hakkede mandler
1.5 tsk. natron
1.5 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1.5 spsk. stødt kardemomme
4 dl rugmel (fintsigtet fra Skærtoft Mølle)
4 dl fintrevne gulerødder
2.5 dl neutral olie
1 spsk. smør til formen
2 dl flormelis
200 g flødeost
3 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk æg og sukker hvidt. Tilsæt salt og pisk igen. Tilsæt bagepulver og natron og pisk godt. Hæld de hakkede mandler i dejen sammen med kardemomme og rugmel. Rør det hele godt sammen, så det får en jævn konsistens.
Bland først gulerødderne og så olien i. Hæld dejen i to tærtefade smurt med smør.
Bag kagerne i ovnen i 30-40 minutter, til de slipper i kanten af tærteformerne. Kontroller, at kagen er færdig ved at stikke i den med en kniv. Lad kagen køle af inden du lægger flødeostglasuren på. pynt med blomster eller gulerodsstrimler.
Velbekomme!