Sprøde smagfulde kiks til et lille mellemmåltid. Eller til din eftermiddagskaffe med ost og smør. God bagelyst.
Tid i alt 2 timer
Holdbarhed 8-12 dage
Antal 15 stk.
Ingredienser
110 g fintsigtet rugmel fra Skærtoft Mølle
0,5 tsk bagepulver
1 dl vand
0,5 tsk salt
100 g meget blødt smør
50 g sukker
90 g små havregryn
1 dl kogende vand
Fremgangsmåde
Bland rugmel og bagepulver sammen.
Hæld vandet i en kop sammen med saltet og stil den i mikrobølgeovnen og få den op at koge.
Hæld det kogende vand over dine havregryn.
Pisk smør og sukker sammen.
Hæld melblandingen ned i smørmassen lidt efter lidt og rør godt. Rør til sidst havregrynene i.
Lad dejen stå og trække i en halv time i køleskab.
Læg et bagepapir på bordet og læg din dejklump på papiret. Læg et bagepapir oven på dejklumpen og start nu med at rulle dejen flad. Når dejen er ca 3-5 mm flad over det hele, så stikker du ud til kiks med et glas i den størrelse, du ønsker kiksene. Træk al dejen uden om kiksene væk og gentag på et nyt bagepapir.
Bag kiksene i 12-15 minutter alt efter hvor tynde de er ved 180 grader varmluft.