Havrekiks

Sprøde smagfulde kiks til et lille mellemmåltid. Eller til din eftermiddagskaffe med ost og smør. God bagelyst.

Tid i alt 2 timer

Holdbarhed 8-12 dage

Antal 15 stk.

Ingredienser

110 g fintsigtet rugmel fra Skærtoft Mølle

0,5 tsk bagepulver

1 dl vand

0,5 tsk salt

100 g meget blødt smør

50 g sukker

90 g små havregryn

1 dl kogende vand

Fremgangsmåde

Bland rugmel og bagepulver sammen.

Hæld vandet i en kop sammen med saltet og stil den i mikrobølgeovnen og få den op at koge.

Hæld det kogende vand over dine havregryn.

Pisk smør og sukker sammen.

Hæld melblandingen ned i smørmassen lidt efter lidt og rør godt. Rør til sidst havregrynene i.

Lad dejen stå og trække i en halv time i køleskab.

Læg et bagepapir på bordet og læg din dejklump på papiret. Læg et bagepapir oven på dejklumpen og start nu med at rulle dejen flad. Når dejen er ca 3-5 mm flad over det hele, så stikker du ud til kiks med et glas i den størrelse, du ønsker kiksene. Træk al dejen uden om kiksene væk og gentag på et nyt bagepapir.

Bag kiksene i 12-15 minutter alt efter hvor tynde de er ved 180 grader varmluft.

Velbekomme!