Hindbærsnitter
Uuuuhmmm cookies. Dejligt sprøde udenpå og saftige inden i. Lynhurtige at lave, hvis du eller dine gæster skal forkæles. Med fintsigtet rugmel kan du lave disse superlækre cookies med mandler og chokolade og stadig passe på din mave. God bagelyst.
Tid i alt 1 time og 20 min
Holdbarhed 2 dage
Antal 15 stk.
Ingredienser
150 g smør, stuetemperatur
200 g rørsukker
160 g fintsigtet rugmel
130 g hakkede mandler
150 g groft hakket chokolade
1 æg
1/4 tsk. vaniliepulver
1/4 tsk. groft salt
1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
Sådan gør du:
Pisk æg, smør, sukker og salt sammen. Pisk til massen har en jævn konsistens.
Kom først vaniliepulver i, så bagepulver, så rugmelet lidt efter lidt (jeg anbefaler det fint sigtede rugmel fra Skærtoft Mølle), hakkede mandler, og til sidst den hakkede chokolade.
Form din dej til kugler, som du trykker lidt, så de flader ud på bagepapiret. Sæt ikke kuglerne for tæt på bagepladen, så flyder de sammen. For at få en ca. cookie størrelse, skal du bruge en god spiseskefuld dej.
Bag dine cookies midt i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 12 minutter. Er dine cookies mindre, skal de også have mindre tid. Kig til dem jævnligt, de skal kun blive lysebrune i kanten.
Lad dem stå et par minutter på pladen for at samle sig, derefter kan du tage en flad spatel og forsigtigt lægge dem på en bagerist.
Hvis ikke dine cookies bliver spist med det samme, så holder de sig bedst i køleskabet, og de kan også fryses.
Velbekomme!