Sprødt lækkert knækbrød. Perfekt til mellemmåltid eller ostebord eller brunch eller…..
Tid i alt 50 min
Holdbarhed 10 dage
Antal 2 plader
Ingredienser
1 dl sesamfrø
3 dl havregryn
3 dl fintsigtet rugmel
2,5 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 dl vand
1 dl olivenolie
Fremgangsmåde
Hæld sesamfrø, havregryn, mel (jeg anbefaler det fintsigtede fra Skærtoft Mølle) og bagepulver i en skål og bland godt rundt. Hæld saltet i vandet, og hæld det i melblandingen, når saltet er opløst. Tilsæt olien og rør til dejen er ensartet.
Læg halvdelen af dejen på en bageplade. Læg et stykke bagepapir over klumpen og pres med fingre og hænder dejen ud mod kanterne. Den skal være fin og tynd hele vejen rundt.
Du kan fylde to hele bageplader ud til kanterne med mængden af dej.
Træk meget forsigtigt det øverste bagepapir af og bag knækbrødet i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter alt efter hvor tyndt dejen er rullet ud.
Lad knækbrødet køle af før du knækker dem og putter dem i en dåse.