Saftige kokosmakroner

Hamrende lækre… Næsten som slik. De allerførste kager, jeg lavede med min mor, så de bringer altid gode minder:-) Virkelig nemme at lave, men de kræver lidt tålmodighed.  God bagelyst.

Tid i alt ca 40 minutter

Holdbarhed 1 uge i køleskabet

Antal 12-15 stk.

Ingredienser

4 æggehvider

4 dl kokosmel

210 g sukker

Mørk smeltechokolade til bunden

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Hæld alle tre ingredienser ned i en lille kasserolle og rør rundt ved middelvarme. GÅ IKKE FRA KOKOSMASSEN. Det er en fejl at tro at man liiiige kan hænge tøj op eller tømme opvasker, mens kokosmassen varmes op. Bliv ved med at røre stille og roligt rundt i massen. Den har ca samme konsistens som lind havregrød. Når massen er godt varmet op og rørt igennem, ændrer konsistensen sig. Den skal blive sej, – så sej at du kan tage en ske med massen, og at den så næsten ikke vil slippe skeen.

Nu tager du gryden af komfuret, dækker en bageplade med bagepapir og sætter et glas vand ved siden af pladen.

Brug en ske og en teske til at sætte små klumper kokosmasse på pladen. Når der er sat mellem 12 og 15  klumper, så dypper du dine fingre i vand og former klumperne til små bjergtoppe.

Bag kokosmakronerne midt i ovnen ved 200 grader i omkring 12-15 minutter. Bagetiden afhænger af, om du bedst kan lide dem lyse eller mørk.

Når du tager dem ud af ovnen, så lad dem stå og samle sig og køle af, inden du forsigtigt trækker dem af papiret.

Når de er helt afkølede så smelt lidt kogechokolade i en gryde, dyp bunden på hver enkelt kokosmakron i chokoladen og lade dem tørre liggende på siden på bagepapiret. De tørrer hurtigst i køleskab eller udenfor i køligt vejr.

Velbekomme!