Lækre minipizzaer som du kan fylde med mange lækre ting og sager. God bagelyst.
Tid i alt 2 timer og 30 min
Holdbarhed 2 dage
Antal 15 stk.
Ingredienser
2.5 dl vand
10 g salt
40 g gær
3 spsk olivenolie
290-300 g mel
Fremgangsmåde
Hæld det lune vand i en skål og opløs gær og salt heri.
Tilsætmelet lidt efter lidt og rør godt rundt. Dejen skal være knap så fast som bolledej.
Tilsæt olien og rør godt rundt.
Lav nu dejen hæve i ca en time. Du skal kunne se, at den er hævet. Mængden af tid afhænger af vandets og rummets temperatur.
Når dejen har hævet gør du dine hænder våde og tager en god klump dej. Af denne dej får jeg ca 6 minipizzaer. Læg din dejklump på en bageplade med bagepapir på. Tryk med våde hænder klumpen flad og rund.
Pensl nu med koncentreret tomatpure og forbag 3 bunde af gangen i ovnen ved 220 grader i 10 minutter.
Tag de forbagte bunde ud og læg dit fyld på. Jeg elsker tomater, løg, oliven, rød peber, oregano og ost. Meget ost. Til sidst tilsætter jeg et lille skvæt olivenolie over fyldet.
Bag nu pizzaerne med fyld i ovnen ved 230 grader i ca 10-15 minutter, eller indtil de ser ud, som du kan lide dem.
Når de kommer ud, kan du lægge lidt parmaskinke på toppen.