Smagfulde rugboller

Gode rugboller med masser af smag. Perfekt til morgenmad og frokost med ost eller marmelade. Masser af fibre til din mave, så den får noget at arbejde med:-)

Tid i alt 1 time og 20 min

Holdbarhed 2 dage

Antal 15 stk.

Ingredienser

5 dl lunt vand

50 g gær

20 g salt

Ca 550 g rugmel (Skærtoft Mølle fintsigtet)

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Hæld vandet i en skål og opløs gæren i vandet. Tilsæt saltet og rør til det er opløst. Rør melet i lidt efter lidt. Dejen skal røres godt med en grydeske, det kan tage lidt tid at få den jævn. Den bliver tung at røre.

Stil nu dejen til side et lunt sted med et fugtigt viskestykke over. Den skal hæve i ca en time. Du skal kunne se, at den er hævet. Mængden af tid afhænger af, hvor lunt eller koldt dit vand er.

Nu former du bollerne ved at gøre dine hænder fugtige og tage en klump dej, som du forsigtigt bare glatter, til den er rund og fin. Sæt den på bagepapir på pladen.

Lad bollerne stå til efterhævning i ca 20-30 minutter. Igen skal du kunne se, at de er hævet.

Bag bollerne i ovnen ved 230 grader i ca 20 minutter minutter.

Når bollerne er færdige, sætter du dem på en bagerist til afkøling.

De holder sig godt i køleskabet i lang tid og smager dejligt ristede.

Velbekomme!