Sprød lagkage

En virkelig smuk og velsmagende lagkage. Den skal lægges sammen ca 1-12 timer før den skal spises, eller er den umulig at skære. Bag den en dag, hvor du har god tid og overskud, – den er ikke den letteste kage, men den smager guddommeligt! God bagelyst.

Tid i alt 1 time og 20 min

Holdbarhed 2 dage

Antal 1 stk.

Ingredienser

125 g absolut blødt smør

125 g sukker

125 g fintsigtet rugmel fra Skærtoft Mølle

1 knivspids bagepulver

3 dl piskefløde

2 spsk Grand Marnier

Glasur:

50 g mørk chokolade

2 spsk fløde

Fremgangsmåde

Rør sukkeret i det bløde smør og bland bagepulveret i rugmelet. Rør melblandingen i smørmassen lidt efter lidt.

Tag bunden af en springform og tegn den af på bagepapir. Klip det optegnede bagepapir ud. Del dejen op i 3 klumper og fordel en klump ud på det runde bagepapir. Dejen skal ligge så jævnt som muligt på det runde bagepapir.

Bundene bages ved 180 grader i ca 12 minutter, eller til de er gyldne.

Lad dem stå et øjeblik og stivne lidt, efter at de er taget ud af ovnen, – de er MEGET sprøde og går derfor let i stykker.

Læg dem forsigtigt over på fedtsugende papir.

Pisk fløde til flødeskum og vend Grand Marnieren rundt i skummet. De 3 bunde lægges sammen med flødeskummet 1-2 timer før de skal spises.

Smelt chokoladen sammen med fløden og læg den på som glasur på den øverste bund.

Pynt med blomster, valnødder eller kandiserede violer.

Velbekomme!